Trenger du hjelp til fjerning av operatørlås?
Unlock hjelper deg!
Hjelp - Søk - Brukere - Kalender
Full versjon: Hva Er Imei Og Kan Man Virkelig Endre Denne?
Unlock.no Diskusjon - Låse opp operatørlås > Mobilprodusenter > Sony Ericsson
kake
Har lest litt rundt og hørt noe snakk om IMEI, hva er dette egentlig?
Er det også mulig å få endret denne?
Jan Helge
Du kan lese litt angående IMEI ved å klikke her. (Engelsk Språk)
kake
hmm, hva skjer om man låser telefonen med IMEI altså blacklister den?
Og man vil åpne den igjen? er ikke det mulig?
Jan Helge
Telefonen vil da ikke kunne motta eller ringe samtaler samt meldinger. med andre ord Ubrukelig.

Ja det er mulig både på en lovlig måte og ulovlig måte å åpne en imei svartelistet telefon.
Glemte i forrige innlegg å nevne at endring av IMEI er mulig på noen merker/modeller.

Lovlig måte: Masse papirstyr for å få den ut av svarteliste systemet.
Ulovlig måte: Bruke programvare for å endre imei i selve telefonen. (Dette er ulovlig så oppskrift vil ikke bli gitt)
Fjellgjeit
Jess, Spoochy har rett som vanlig. Dessuten er det skjeldent noe hensikt i å besørge at telefonen blir svartelistet "for morroskyld". Typiske tilfeller hvor IMEI svartelistes OG ønskes åpnet igjen er eksempelvis dersom man mister telefonen, får forsikringsoppgjør for denne og finner igjen telefonen senere. Rent juridisk er du da pliktig til å varsle og avlevere telefonen til forsikringsselskapet eksempelvis.

Skulle telefonen bli STJÅLET, sperret OG tilbakefunnet så er det et godt eksempel på når det er grunnlag for å søke om gjennåpning.

Det er verdt å merke seg at en anmodning om sperring av IMEI må komme fra juridisk part som er i stad til å identifisere eieren av telefonen, eksempelvis vet teleoperatøren din hva som er IMEI på telefonen du benytter i deres telenett. Det vil eksempelvis ikke nødvendigvis være tilstrekkelig med kvitteringen på telefonen, rett og slett på grunn av at man ikke nødvendigvis kan skille ut en telefon fra en annen med bare en kvittering (greit, de vet hvem telefon du har kjøpt men er ikke noen selvfølge at IMEI blir loggført på kvittering). På en annen side kan man ha solgt telefonen og at det oppstår uenighet mellom partene som fører til at 3'de man egentlig er "eier".
Dette er en "lo-fi" versjon av vårt hovedinnhold. For å se den skikkelige siden, med mer informasjon, formattering og bilder, vennligst trykk her.
Dette er den simple utgaven av forumet. Klikk her for å se normalutgaven. Besøk gjerne sponsoren vår også: Unlock.no / Unlock blog
Unlock iPhone, Unlock iPhone 3G and iPhone 3GS unlocking | Unlock and Jailbreak iPad | Låse opp operatørlås og unlock | iPhone med knust skjerm? Vi bytter knust glass på iPhone!